Ferie med hund og kat

Generelt

Når I rejser udenlands med hund eller kat skal I huske, at få dyret vaccineret i god tid inden I tager af sted.

I takt med, at verden bliver mere globaliseret og grænser åbner sig er der kommet mere lempelige regler for at medbringe dyr til udlandet.

Reglerne for netop det land I skal rejse til, kan I finde på www.fvst.dk.  Husk, at tjekke reglerne i god til eller ring til os på 44 65 27 22 , så gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe.

Vær opmærksom på, at rejser uden for EU kan kræve mere forberedelse end bare vaccination. Landenes rejseregler handler om de enkelte landes forebyggelse mod lidelser, som ikke forekommer i det pågældende land. Det betyder, at lande som Storbritannien og New Zealand er meget restriktive med deres indførselsregler.

Den vigtigste vaccination er rabies, og alle dyr som skal rejse over en landegrænse skal være rabiesvaccineret – dette gælder også for rejser indenfor EU.

Vi har herunder lavet en kort oversigt:

Inden for EU

Rabiesvaccination

Er dyret under 1 år gammelt skal der genvaccineres indenfor 1 år og herefter min. hvert 3. år. Til blandt andet Sverige kræves, at rabiesvaccinationen gives efter dyret er fyldt 3 måneder (altså ikke ved 12 uger). Den først rabiesvaccination skal være minimum 21 dage gammel før rejse.

Pas til kæledyr

Her stempler og underskriver dyrlægen for vaccinationer og eventuel anden krævet behandling.

Ormekur

Storbritannien, Nordirland, Irland og Malta kræver fortsat, at dyret har fået en ormekur indeholdende stoffet Praziquantel til drab af bændelorm. Ormekuren skal gives 24-120 timer inden indrejse til landet.

For dyrets egen skyld anbefaler vi profylaxe overfor exotiske parasitter som for eksempel sandfluer som kan overføre Leishmaniose.

Europæiske lande som ikke er medlem af EU

Schweiz

Rabiesvaccination årligt uanset dyrets alder. Ingen krav om ormekur.

Norge

Ormekur skal gives 24-120 timer før planlagt indrejse og skal gentages senest 7 dage efter indrejse hos en norsk dyrlæge.

Lande uden for EU

Kravene kan variere og vi anbefaler derfor, at I kontakte det pågældende lands veterinærmyndigheder, alternativt ambassade eller generalkonsulat.

Da der kan kræves både importtilladelse og diverse tests for sygdomme, er det en rigtig god ide at komme i gang i god tid. På fødevarestyrelsens hjemmeside www.fvst.dk, kan I under dyrlægeinformation finde links til diverse danske repræsentationer i udlandet og også til mange landes repræsentationer i Danmark.