Har din hund øreproblemer?

Problemer i hundens ører kan have mange årsager.

Hundens ydre øregang er beklædt med hud som ofte er sparsomt behåret. Nogle racer har dog en kraftigere behåring, der kan skabe problemer, fordi der skabes et indelukket miljø til gavn for svampe og bakterier

Den mest almindelge ørelidelser er ørebetændelse.

Når vi ser en hund med øregangsbetændelse første gang, vil vi typisk rense godt op og kigge ned i øret med et otoskop. Hvis trommehinden er synlig og øregangen ikke for hævet får hunden ofte antibiotika, et svampemiddel, et irritationsfjernende stof og et voksløsnende middel. Valget af produktet foretages af dyrlægen ud fra erfaring i forhold til øregangens og sekretets udseende.

Vores erfaring viser, at foderallergi er en af de største syndere i øreproblematikken. Er dette heller ikke nok vil man nok anbefale en allergitest, idet der mange gange er tale om en blandingsallergi.

Hvis trommehinden ikke kan ses eller øregangen er meget snæver, anbefaler vi en oprensning af øregangen i narkose.

I langt de fleste tilfælde er det fuldt tilstrækkeligt med en enkelt behandling, men i enkelte tilfælde vender problemet hyppigt tilbage og så anbefaler vi grave dybere efter årsagen, da øreproblemer er både generende og smertevoldende.

Vi vil typisk starte med en samt dyrkning for svampe og bakterier. Ved mistanke om problemer længere inde i mellemøret tager vi et røntgen.

Endelig kan man komme ud i operative indgreb som en smerteaflastende behandling, hvor infektioner ikke kan styres på anden vis. Ved operationen fjernes den lodrette øregang så der skabes bedre drænforhold fra den vandrette øregang. Det er dog yderst sjældent nødvendigt at operere.