Skip to main content

TANDRENS AF HUND OG KAT

PASNING OG PLEJE AF TÆNDERNE PÅ DIN KAT ELLER HUND

Tænderne hos både hunde og katte skal passes og plejes på samme måde som hos os mennesker. Derfor anbefales det, at du børster tænder på din hund eller kat hver dag, og den bør også få foretaget en regelmæssig tandrensning og et tandeftersyn.

Hos Ballerup Dyreklinik tilbyder vi både tandrens af hund og kat. Vores klinik er let at komme til, uanset om du og dit kæledyr kommer fra lokalområdet i Ballerup, Egebjerg eller Skovlunde eller et helt andet sted i nærheden. Vi er en moderne klinik med fokus på den tætte relation til både kæledyr og ejer, og vi bestræber os altid på at sikre, at det bliver en god oplevelse af være til behandling hos os.

HVORNÅR ER DET NØDVENDIGT MED TANDRENS AF HUND ELLER KAT?

Ligesom det gør sig gældende for vores tænder, så er det altid bedre at forebygge end at behandle din hund eller kats tænder. Derfor bør du ikke vente med at få foretaget en tandrensning på din kat eller på din hund, til du kan se, at der er et synligt problem. Mange tandlidelser hos både hunde og katte kan nemlig ikke ses med det blotte øje. Ofte er det nødvendigt at foretage tandrøntgen for at kunne vurdere tænderne.

TANDRENSNING EFTER HUNDENS STØRRELSE

Hvornår du bør få foretaget tandrens af hund afhænger af hundens størrelse.

Små hunderacer har ofte problemer med paradentose, og det starter ofte allerede hos yngre hunde. Derfor anbefales en forebyggende tandbehandling, når hunden er omkring 1 år gammel. Herefter vil det som regel være nødvendigt med et årligt eftersyn – for eksempel i forbindelse med den årlige sundhedsundersøgelse.

Større hunderacer kan også have problemer med paradentose, men har ofte også problemer med knækkede tænder. Derfor bør større hunde få foretaget et eftersyn af deres tænder, når de senest er omkring 2 år. Herefter bør de få foretaget en tandrensning og et eftersyn hvert år eller hvert andet år. Dette aftales individuelt med dyrlægen fra gang til gang.

KONTAKT OS OG BESTIL EN TID TIL EN GRUNDIG TANDRENSNING

Kontakt os gerne i dag og bestil en tid til tandrens af kat eller hund, hvis det er ved at være tid, eller hvis det er første gang. Du kan finde en pris på henholdsvis tandrens af hund og kat her.